Analist Moleculaire Biologie › HZPC

Analist Moleculaire Biologie

Jouw bijdrage
Jan de Haas (Program Leader Molecular Biology & Bioinformatics):
Effectieve moderne plantenveredeling vraagt om een combinatie van klassieke veredelingstechnieken en geavanceerde technologieën en analysemethoden op het gebied van moleculaire genomische veredeling, genetica, fenotypering, big data handling en statistiek. De basis voor moderne genomische veredeling is de structurele en functionele studie van het genoom en de analyse van allelische variatie in genen op DNA-, RNA- en eiwitsequentie niveau. Ontwikkelingen in next generation sequencing (NGS), sequence based genotyping (SBG), klonering en genen-editing technologieën, maken dit onderzoeksveld opwindend en uitdagend voor wetenschappers uit de moleculaire biologie. In het afgelopen decennium heeft HZPC aanzienlijk geïnvesteerd in onderzoek om actief betrokken te zijn bij alle mogelijke opties van moderne plantenveredeling, waardoor professionals van over de hele wereld aangetrokken worden.
Wij zoeken een nieuwe collega die graag onderdeel wil zijn van een organisatie die de drive heeft om complexe genomische informatie analyseren met de meest moderne technologieën en systemen. Dit om de ontwikkeling van nieuwe rassen van één van de belangrijkste voedselgewassen, aardappel,  te versnellen en te verbeteren. De succesvolle kandidaat wordt gestationeerd in Metslawier, Nederland.

Jouw mogelijkheden:
Binnen het team van Molecular Biology & Bioinformatics van HZPC Research zijn we op zoek naar een Molecular Biology Technician/Analist met praktische vaardigheden in de ontwikkeling, analyse en toepassing van moleculaire technieken om gewasverbetering naar het volgende niveau te brengen.
Binnen HZPC heb je niet alleen de verantwoordelijkheid voor een bepaald projectdeel, maar heb je ook de mogelijkheid om betrokken te zijn bij een aantal innovatieve projecten, terwijl je nauw samenwerkt met (HZPC-) teams op het gebied van Bioinformatics, Biometry & Quantitative Genetics, Biochemistry en Phytopathology die allemaal samenwerken om veredelaars te ondersteunen bij de verbetering van het belangrijke voedingsgewas aardappel
 
Jouw profiel
Heb je laboratorium-ervaring met toepassingen op het gebied van moleculaire biologie? Ben je bekwaam in plant- dieren of humane genomics? Wil je jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen en voelt je jezelf thuis in een team van specialisten? Wordt je gemotiveerd door de toepassing van moderne technieken om een ​​groeiende vraag naar voedsel veilig te stellen? Als je jezelf herkend, dan nodigen we je graag uit om contact met ons op te nemen!
 • Je hebt een afgerond HBO (Bsc) of universitaire opleiding (Msc) in moleculaire biologie of genetica
 • Je hebt enige jaren lab ervaring in verschillende moleculaire biologie en/of sequencing technologieën, zoals: NGS sequencing data productie en analyse, DNA en RNA isolaties, verschillende PCR technologieën, SNP genotypering, moleculaire kloneringen, moleculaire marker ontwikkeling.
 • Je hebt een sterke affiniteit met state of the art moleculaire en sequence technologieën
 • Moleculaire lab ervaring met planten onderzoek is een pre, maar niet noodzakelijk
 • Je kunt zowel goed werken in een team als ook zelfstandig
 • Je hebt een drive voor professionele ontwikkeling
We bieden jou:
 • Een professional werk klimaat en ervaren enthousiaste collega’s
 • Een uitdagende baan met toepassingen in alle aspecten van plantenveredeling.
 • Een innovatieve lab omgeving voor ontwikkeling en toepassing van moleculaire biologie, sequencing en genomische selectie in veredeling
 • Een flexibele organisatie met focus op persoonlijke ontwikkeling
 • Goede werk condities en carrière mogelijkheden in een gezond internationaal bedrijf
Onze organisatie:
HZPC is wereldwijd marktleider in pootgoed en een multinational van Nederlandse oorsprong. Innovatie staat centraal bij het kweken van nieuwe aardappelrassen die optimaal aansluiten op lokale groeiomstandigheden en vraag vanuit de markt. Ons team van ruim 350 collega’s werkt vanuit ruim 16 landen en we exporteren pootaardappelen naar meer dan 90 landen.
Al onze R&D activiteiten worden uitgevoerd in Metslawier. In dit geavanceerde kenniscentrum werken dagelijks ongeveer 100 collega’s van over de hele wereld aan het ontwikkelen van nieuwe rassen, verbeteren van huidige rassen en uitbreiden van onze kennis in allerlei specialismen.
Meer informatie is te vinden op www.hzpc.com.

Jouw reactie
We kijken uit naar je reactie! Je kunt jouw interesse tonen door jouw sollicitatie te verzenden door op ‘Apply’ te klikken.
We willen je vragen om uiterlijk 30 september 2018 te reageren.
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan de Haas (Program Leader Molecular Biology & Bioinformatics: +31 622987583 of jan.dehaas@hzpc.nl). Voor informatie over het proces kun je contact opnemen met Petra Kool (HR Accountmanager: +31 612442110 of petra.kool@hzpc.com).
Apply